Γεια σας. Θέλω να κάνω μια εγγραφή στο Facebook.
Πάω στο πρώτο βήμα γράφω τα απαιτούμενα στοιχεία, πατάω εγγραφή και μου βγάζει: «Δεν είστε επιλέξιμοι για εγγραφή στο Facebook». Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, προσπαθώ να φτιάξω Facebook εδώ και 6 ώρες.
Η απάντηση του Michel:
Μπορεί το Facebook στα αρχικά του βήματα να ήταν πιο ελαστικό με κάποιους κανόνες όπως για παράδειγμα την χρήση του πραγματικού μας ονοματεπώνυμου, όμως με την αύξηση της δημοτικότητας του ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου έγινε σταδιακά αυστηρότερο και πλέον «απαιτεί» από τους χρήστες του να ακολουθούν τους κανόνες που έχει θέσει και να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.
Έτσι λοιπόν, κατά την διάρκεια εγγραφής κάποιου νέου χρήστη στη βάση δεδομένων του, ελέγχει αυστηρά τα δεδομένα και μέσα από διάφορους περίπλοκους αλγόριθμους αποφασίζει εάν ο αιτούμενος για εγγραφή χρήστης πληροί τις προϋποθέσεις για εγγραφή.
Μια από τις πιο συχνές αιτίες για τις οποίες μπορεί κάποιος να λάβει το μήνυμα ότι «δεν είναι επιλέξιμος για εγγραφή στο Facebook», είναι το κατώτατο όριο ηλικίας που ισχύει για να μπορεί κάποιος να γίνει δεκτός στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο. Το ελάχιστο όριο ηλικίας για εγγραφή στο Facebook είναι η ηλικία των 13. Οι υποψήφιοι προς εγγραφή πρέπει να δώσουν την πραγματική τους ημερομηνία γεννήσεως και μέσω αυτής το Facebook αφού υπολογίσει την ακριβή τους ηλικία αποφασίζει εάν θα τους δεχτεί ή όχι στις αγκάλες του.
Άλλες φορές, μπορεί το Facebook να απορρίψει κάποια εγγραφή λόγο του ονοματεπώνυμου που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κατά την εγγραφή. Η δημιουργία προφίλ στο Facebook, απαιτεί το πλήρες ονοματεπώνυμο του χρήστη. Στην περίπτωση που πάμε να το ξεγελάσουμε και να βάλουμε κάτι άλλο, τότε μπορεί να «εντοπιστούμε» από τους αλγόριθμους και να μην μας επιτραπεί η εγγραφή. Οι «ύποπτες» για απόρριψη λέξεις περιλαμβάνουν πολύ μικρές λέξεις, λέξεις που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων του Facebook και χαρακτηρίζονται ως «black listed» ή ακόμη και λέξεις που περιλαμβάνουν διάφορους ειδικούς χαρακτήρες όπως τελείες, παύλες και γενικά όλους τους χαρακτήρες εκείνους που δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσει κάποιος σε ένα αληθινό ονοματεπώνυμο.
Άλλη πιθανή αιτία για απόρριψη του χρήστη από το Facebook είναι το να προσπαθήσει κάποιος να κάνει πολλαπλές εγγραφές σε σύντομο χρονικό διάστημα, έστω και με διαφορετικά στοιχεία. Το Facebook απαιτεί από τον καθένα μας να διατηρούμε μόνο ένα λογαριασμό, με τα πραγματικά μας στοιχεία. Πολλοί άνθρωποι όμως, χρησιμοποιούν κοινούς υπολογιστές και έτσι κάποιες φορές είναι δυνατόν κάποιοι να πέφτουν «θύματα» αυτού του γεγονότος και έτσι να δυσκολεύονται από το σύστημα κατά την διάρκεια της εγγραφής τους.
Ως τελευταία, και πιο σπάνια πιθανότητα, είναι η ύπαρξη στον υπολογιστή κάποιου προγράμματος προστασίας που εγκαθιστάτε συνήθως απο τους γονείς, για απαγόρευση πρόσβασης σε κάποιες συγκεκριμένες ιστοσελίδες ανεξέλεγκτα από τα μικρά παιδιά τους.
Σε κάθε περίπτωση, αν πιστεύεις πως έχεις πέσει και εσύ «θύμα» αυτής της υπερβολικής προστασίας και των απαιτήσεων που έχει θέσει το Facebook, τότε μπορείς να δοκιμάσεις κάποιον άλλο browser για να κάνεις εγγραφή, όπως επίσης και να «καθαρίσεις» τα cookies, να περιμένεις μερικές μέρες ή ακόμη και να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλο υπολογιστή ή ακόμη και μια κινητή συσκευή για να πραγματοποιήσεις την εγγραφή σου. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν χρησιμοποιείς τα πραγματικά σου στοιχεία, είσαι πάνω από το κατώτατο όριο ηλικίας και δεν έχεις χαρακτηριστεί ως «spammer» από το σύστημα, τότε με τα πιο πάνω θα είσαι σε θέση να πραγματοποιήσεις την εγγραφή σου με επιτυχία.
Σε περίπτωση που το πρόβλημα «επιμένει» μην διαστάσεις να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μου, με περισσότερες λεπτομέρειες του προβλήματος.
Τα λέμε.